США не вводитимуть новий тариф 15% на товари китайського виробництва

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні в США повинен був вступити в силу новий тариф 15% на товари китайського виробництва, Проте днями Китай з США досягли прогресу в переговорах, пов’язаних з протистоянням цих країн в торговій війні. Як наслідок, тариф було вирішено не вводити.

Введення нового тарифу призвело б до підвищення цін на смартфони Apple iPhone, ноутбуки та іншу побутову електроніку, імпортовану в США з Китаю.

При цьому тариф 25% , раніше введений на деякі китайські товари, залишиться в силі, а додатковий тариф, який набув чинності 1 вересня, буде знижений наполовину, до 7,5%.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як випливає з повідомлення торгового представника США, угода включала в себе зобов’язання Китаю купувати більше товарів США в найближчі роки і потребує структурних реформ та інших змін у економічної та торговельної політики Китаю в галузі інтелектуальної власності, передачі технологій, сільського господарства, фінансових послуг та обміну валют.

За повідомленням CNBC, віце-міністр сільського господарства Китаю підтвердив, що угода включає плани збільшення закупівель, але не став наводити подробиці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.