У Китаї зробили обов’язковим сканування облич нових абонентів мобільної мережі

У Китаї почали діяти нові норми, що вимагають від місцевих операторів зв’язку сканувати особи користувачів, які реєструються в якості абонентів стільникової мережі.

За словами уряду, новий закон спрямований на боротьбу з шахрайством і дозволить «захистити законні права та інтереси громадян у кіберпросторі». Зокрема, передбачається, що він допоможе запобігти крадіжці особистих даних і перепродажу SIM-карт.

Про плани прийняти цей закон стало відомо у вересні.

Трьома найбільшими китайськими операторами є China Telecom, China Unicom і China Mobile.

У Китаї працюють світові лідери в області програмного забезпечення для розпізнавання облич, включаючи Megvii і SenseTime. Розпізнавання облич в цій країні вже стає звичним методом аутентифікації при користуванні повсякденних послуг, таких як платежі в торгових точках та на транспорті, а також схвалення кредиту. Системи розпізнавання облич працюють в супермаркетах, метро та аеропортах.

У липні інформаційне агентство Сіньхуа повідомило про встановлення систем розпізнавання облич на в’їздах в 59 населених пунктів. Також відомо, що в оснащення китайської поліції входять окуляри з функцією розпізнавання облич.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.