США погрожує обкласти французькі товари тарифом 100%

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уряд США в понеділок заявило, що воно може накласти штрафні мита в розмірі до 100% на імпорт з Франції шампанського, сумок, сиру, косметики та інших товарів на загальну суму 2,4 млрд доларів. Підставою для мит став висновок, що новий податок на цифрові послуги, що вводиться у Франції, завдасть шкоди американським технологічним компаніям.

За словами торгового представництва США, його розслідування показало: французький податок «несумісний з переважаючими принципами міжнародної податкової політики і є надзвичайно обтяжливим для порушених американських компаній», включаючи Google, Facebook, Apple і Amazon.com.

“Французький податок на цифрові послуги є необгрунтованим, протекціоністським і дискримінаційним”, – вторять йому в спільній заяві сенатори від республіканський і Демократичної партій.

Францію не злякала перспектива торгової війни з США
На даний момент уряд вивчає питання про те, чи варто починати аналогічні розслідування щодо Австрії, Італії та Туреччини. Хоча Канада і Великобританія теж планують ввести цифрові податки, вони не були згадані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дата вступу в силу мит 100% поки не названа.

Нагадаємо, французький податок у розмірі 3% застосовується до доходів від цифрових послуг, отриманих компаніями з доходом у Франції понад 25 млн євро або з доходом по всьому світу більше 750 млн євро.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.