Apple стала вказувати Крим російським

Share

Apple виконала вимоги Російської Федерації і стала показувати на карті в своїх додатках окупований Крим як російську територію, пише BBC.

Півострів, який є територією України і був анексований Росією в 2014 році, в додатках Apple Maps і Weather тепер відзначений як частина Росії-проте тільки для Користувачі на території РФ. При цьому за межами країни Apple явно не позначає Регіон як частину будь-якої держави.

У Великобританії, наприклад, Apple Maps показує межу між Кримом і Херсонською областю як регіональну, а не державну, проте в Керченській протоці додаток також не відображає яку-небудь лінію поділу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Водночас у додатку Weather, якщо його відкриває користувач в Росії, Севастополь і Сімферополь відзначаються як російські міста, а користувачі у Великобританії бачать кримські міста без вказівки країни.

Apple з травня 2019 року обговорювала територіальний статус Криму з російською владою, так як позначення півострова як на території України, за російським законодавством, є кримінальним злочином.

У РФ рішення компанії назвали закономірним.

«Сьогодні у нас з Apple ситуація закрита, — заявив глава комітету Держдуми РФ з безпеки та протидії корупції Василь Піскарьов після зустрічі з представниками Apple. – Ми бачимо, що, всі як хотіли, так і вийшло, ні більше, ні менше. Все зроблено як слід, і як це робиться, коли мова йде про інших державах, де йде чітка прив’язка географічних найменувань суб’єктів, що входять в межі цієї держави».

Посольство України в Сполучених Штатах Амеркии вже звернулося до керівництва Apple із закликом «виправити неправильне позначення Криму як частини Росії в додатках компанії».

«Українські дипломати також звернули увагу Державного департаменту та інших компетентних відомств США на ситуацію», — зазначили в посольстві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Андрій Харитоненко

View Comments

  • это и следовало ожидать...
    скоро и дыныры с лыныры будут отоюражать как парашинские..
    как вам, лизоблюды порошенковские? классно было жить "по-новому" со своим путем???
    а теперь расхлебываем решение вас, чмошников тупорылых...
    Ох как умному президенту (Зеленскому) не повезло с таким тупым народом (который боготворит рабовладельческий строй)...
    жаль. стыдно жить среди такого народа, понимая, что ничего хорошего не станет в стране, потому что народ быдло тупое, которое боится даже пальцев пошевелит что-бы улучшить себе хоть как-то жизнь...

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024

    JBL представила колонки у ретродизайні

    Компанія JBL представила в Індії лінійку нових портативних стовпчиків, дизайн яких виконали в ретростилі. Моделі…

    03.05.2024