90 хвилин в день, відбій о 22:00 — у Китаї юних геймерів шокували новим законом

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чиновники Китаю прийняли новий закон, який повинен знизити у підлітків залежність від відеоігор. Адже саме відеоігри в країні асоціюють із зростанням короткозорості і поганою успішністю.

Китайський уряд заборонив користувачам молодше 18 років грати в ігри з 22:00 до 8:00. Їм не дозволяється проводити за улюбленим заняття не більше 90 хвилин в будні дні. У вихідні та святкові дні можна грати не більше трьох годин.

Китайська індустрія онлайн-ігор є однією з найбільших у світі, вона приносить річний дохід понад 33 мільярди доларів і приваблює сотні мільйонів користувачів. Уряд посилює вимоги для геймерів, які повинні чесно ідентифікувати себе, інакше це буде вважатися порушенням закону.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Національна адміністрація друку і публікацій Китаю заявила, що неповнолітні повинні будуть використовувати справжні імена та ідентифікаційні номери при вході в гру. Нові правила також обумовлюють, скільки молоді люди можуть витрачати на внутрішньоігрові покупки. Йдеться про віртуальну зброю, одяг та інший контент. Щомісячна сума (до 28 або 57 доларів) залежить від віку.

«Ці проблеми впливають на фізичне і психічне здоров’я неповнолітніх, а також на їх нормальне навчання і життя», – йдеться в заяві Національної адміністрації по друку і публікацій, опублікованій офіційним агентством новин «Сіньхуа».

Аналітики вважають, що це екстремальний метод, тим більш молоді гравці завжди можуть знайти способи обійти правила, наприклад, використовувати дані батьків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.