США не хочуть вести справи з Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Президент США Дональд Трамп (Donald Trump не хоче, щоб Сполучені Штати вели справи з китайською компанією Huawei, навіть якщо сьогодні, як очікується, тимчасовий дозвіл для Huawei буде подовжений ще на 90 днів.

Ще у п’ятницю, багато західні засоби масової інформації повідомили, що міністерство торгівлі США, продовжить надану три місяці тому відстрочку повної заборони, яка дозволяє Huawei Technologies замовляти комплектуючі у американських компаній.

“Тимчасова загальна ліцензія” буде продовжена для Huawei на 90 днів, повідомляє Reuters з посиланням на два джерела, добре знайомих з ситуацією. Проте вчора перед посадкою в літак в аеропорту Нью-Джерсі він зробив досить прямолінійне заяву, говорячи про національну безпеку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

“В даний момент все вказує на те, що ми не будемо вести справи з Huawei. Я особисто взагалі не хочу займатися з ними бізнесом, тому що це реальна загроза національній безпеці. Я дійсно вважаю, що засоби масової інформації висвітлюють це не так, як є насправді”, – Дональд Трамп.

Він додав, що деякі підрозділи Huawei можуть бути звільнені від глобальної заборони, але зробити це буде “дуже складно”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.