Китай попередив Індію про відповідні санкції у разі тиску на Huawei

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Посилаючись на обізнані джерела, агентство Reuters стверджує, що Китай попередив Індію про можливі наслідки, якщо в цій країні чинитимуться перешкоди діяльності компанії Huawei Technologies. За словами китайської сторони, це викличе відповідні заходи по відношенню до індійських компаній, що працюють в Китаї.

У найближчі місяці Індія повинна провести конкурс на розгортання мережі 5G, але рішення про те, чи буде запрошений до участі в конкурсі китайський виробник телекомунікаційного обладнання, поки не прийнято.

Як відомо, компанія Huawei, яка є найбільшим світовим виробником такого обладнання, опинилася в центрі геополітичного перетягування каната між Китаєм і США. У травні Сполучені Штати включили Huawei в чорний список і закликали своїх союзників не використовувати обладнання Huawei, обґрунтовуючи цей заклик міркуваннями національної безпеки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відповідаючи на запит агентства Reuters, міністерство закордонних справ Китаю заявило, що Пекін сподівається на “незалежне і об’єктивне рішення” Індії учасникам конкурсу на розгортання мереж 5G в цій країні. Міністерство закордонних справ Індії не відповіло на запит про відгуки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.