Американська компанія заробила сотні мільйонів на штучному м’ясі

У першому півріччі 2019 року американська компанія Bunge, яка є засновником проекту виробництва штучного м’яса рослинного походження Beyond Meat, отримала 259 млн. доларів чистого прибутку. 135 млн. компанії принесло лише виробництво штучних котлет для бургерів.

Таким чином, справи Bunge суттєво покращились, адже минулого року компанія взагалі не отримала прибутку – тоді збитки компанії склали 33 млн. доларів. Але на початку року марка Beyond Meat представила кілька нових продуктів, а в травні отримала мільйонні інвестиції.

У перший день виходу на фондову біржу компанії Beyond Meat, що займається продажем м’яса рослинного походження, вартість акцій підприємства зросла в два рази. Інвестували у виробництво штучного м’яса мільярдери та зірки Голлівуду. Так, акції Beyond Meat придбали Білл Гейтс та Леонардо Ді Капріо.

Компанія виставила акції на продаж 2 травня. Їх початкова ціна складала 25 доларів, за кілька годин вона підвищилася до 59 доларів. За день капіталізація Beyond Meat досягли позначки 3,4 млрд доларів США.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.