За завданням Пентагону створений прототип пристрою, що розпізнає людей на відстані по серцебиттю

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Біометрична ідентифікація вже стала частиною повсякденного життя — дактилоскопічні датчики є навіть в бюджетних моделях смартфонів. Існують системи, побудовані на розпізнаванні осіб, ходи і малюнка вен. Проте деякі з них вимагають близького контакту з людиною, а інші не можуть похвалитися високою точністю. Обидва недоліки усунені в розробці під назвою Jetson, виконаної на замовлення Пентагону.

Jetson використовує інфрачервоний лазер, щоб фіксувати серцебиття. Справа в тому, що серцебиття унікальне як відбитки пальців і його неможливо змінити. Jetson працює на відстані до 200 м і справляється зі своїм завданням навіть крізь легкий одяг. У хороших умовах точність ідентифікації перевищує 95%.

На жаль, теплий одяг є для Jetson непереборною перешкодою. До того ж, на збір даних для аналізу необхідно близько 30 секунд, протягом яких людина повинна бути порівняно нерухомою. Нарешті, для розпізнавання необхідний зразок, тобто впізднати людину Jetson може тільки в тому випадку, якщо його “кардіовідпечаток” вже є в базі даних.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Втім, навіть якщо військові чи спецслужби визнають технологію невідповідною для їх цілей, можна сподіватися, що напрацювання, накопичені при створенні Jetson, знайдуть застосування в медицині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.