В Японії поставили таксофон, з якого можна зателефонувати небіжчикам

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У країні Сонця, що сходить, існує незвичайний таксофон, який може зв’язати живу людину зі світом мертвих. Розташовується він в невеликому селищі Оцучі (Otsuchi), на пагорбі з прекрасним видом на Тихий океан.

Цікаво, що ця будка донині виглядає досить доглянуто, всередині розміщений застарілий чорний апарат з поворотним диском.

Телефон не з’єднаний ні кабелем, ні бездротовою системою хоч з яким-небудь оператором, тобто звідси начебто і подзвонити-то неможливо. Тим не менш, з 2011 року, коли в березні стався жахливий цунамі і землетрус, тисячі японців приходили сюди і буквально дзвонили своїм загиблим родичам.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будку спорудив житель селища Otsuchi Ітару Сасакі ще в 2010 році, тобто за рік до трагедії на узбережжі Thohoku. Вона не була побудована на допомогу скорботним.

У той рік чоловік втратив свого улюбленого брата, а тому придумав ось цей “телефон вітрів”, влаштований на вершині пагорба, який, на думку чоловіка, допомагав йому з’єднатися з душею померлого родича і тим самим впоратися з наваленим на нього горем втрати.

Лише пізніше його приклад наслідували і ті, хто втратив близьких в результаті природної катастрофи.

Природно, навряд чи люди чули голос загиблого або спілкувалися з ним безпосередньо. Однак, таким незвичайним способом вони могли попрощатися і сказати їм те, що не встигли сказати, коли ті були живі.

Потік бажаючих поговорити з “голосом вітру” був якийсь час не вичерпуємим. А потім поступово він ослаб, хоча і не зовсім згас.

Досі знаходяться люди, які приїжджає сюди поговорити з покійними. Вони беруть в руки старий роторний апарат і слухають, навіть кажуть – і одному Богу відомо, що відчуває, що чує при цьому людина…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.