Apple закликає уряд США не продовжувати торгову війну з Китаєм

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже наступного тижня на саміті G20 зустрінуться президенти США і Китаю. Можливо, від їхньої розмови в цей день залежатиме наступний крок торгової війни між країнами.

Нагадаємо, Дональд Трамп заявив про готовність до розширення податкових мит. Якщо це трапиться, податком в 25% будуть обкладатися товари на суму в 300 млрд доларів. І цього разу в список все-таки потраплять в тому числі продукти Apple.

Аналітик Morgan Stanley вважає, що iPhone XR — самий продаваний смартфон компанії на даний момент — подорожчає в США на 160 доларів, тобто за нього без урахування податків будуть просити 910 доларів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Подорожчають і багато інших продуктів Apple, що, безумовно, позначиться на їх конкурентоспроможності. У зв’язку з цим купертінскій гігант офіційно звернувся до уряду США з проханням не вводити чергові податкові мита.

Apple стверджує, що в цьому випадку скоротиться її внесок в казну США, але ж компанія є найбільшим платником податків в країні.

Само собою, ситуація торкнеться далеко не тільки Apple. З аналогічними зверненнями виступили і багато інших компаній, включаючи Keurig Dr Pepper, Carrier, Dell, HP, Walmart, Fitbit та інші. Правда, навряд чи це якось вплине на рішення Трампа, враховуючи його політику останніх років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.