Categories: Світ

Влада США покликала Цукерберга “побалакати” на тему його криптовалюти

Share

Новина про випуск цифрової валюти Facebook викликала серйозну стурбованість у влади.

Член Палати представників США Максін Уотерс попросила Марка Цукерберга призупинити проект Libra, дати свідчення про всі деталі ініціативи і утриматися від будь-яких дій по запуску Libra до вердикту влади. А міністр фінансів Франції вже закликав посилити кріптовалютное регулювання.

Вчора Facebook повідомила подробиці проекту по запуску кріптовалюти Libra — проводити платежі через неї планується на початку 2020 року. Валюта буде інтегрована в програми і сервіси компанії і стане платіжним засобом нарівні з Біткойном, однак законодавці виявилися настільки не в захваті від цієї ідеї, що голова комітету Палати представників США з фінансових послуг Максін Уотерс попросила Facebook поставити проект на паузу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Оголосивши про плани створення криптовалюти, Facebook продовжує свою безперешкодну експансію і все більше проникає у життя своїх користувачів, — заявила Уотерс. — Беручи до уваги минулі проблеми компанії, я прошу у Facebook згоди на мораторій на будь-яке просування кріптовалюти, поки Конгрес і регулятори не вивчать питання і не вживуть відповідні дії».

Також Уотерс попросила главу компанії виступити перед Комітетом і дати свідчення. Крім того, вона закликала регуляторів прокинутися і поставитися серйозно до питань приватності і національної безпеки, загроз кібербезпеки і торгівлі, які представляють цифрові валюти.

За повідомленням VentureBeat, представники компанії висловили готовність відповісти на питання законодавців.

У побоювань, висловлених Уотерс та інших приголосних з нею політиків, є підстави. Насамперед, це відкрита політика платформи Libra Association і відсутність нагляду за діяльністю інноваторів — саме те, що дозволило свого часу Cambridge Analytica потягти 87 млн персональних даних та використовувати їх для таргетованої політичної реклами.

Однак, в даному випадку мова йде не про інтереси і дати народження користувачів, а реальні грошові активи в Libra, які можуть бути вкрадені. Шахраї можуть обчищати рахунки користувачів, направляти їх платежі іншим реципієнтам, ритися в їх історії покупок або використовувати їх для відмивання грошей. Цифрові ризики стають набагато менш абстрактними, коли на кону стоять реальні гроші, пише TechCrunch.

Обурення висловив і французький міністр фінансів Брюно Ле Мер, який заявив, що цифрова валюта не повинна стати заміною традиційної.

“Нічого подібного, Libra не стане суверенною валютою, — цитує виступ міністра на радіо Europe 1 Bloomberg. — Це не може і не повинно статися». Ймовірно французька влада докладе всіх зусиль до того, щоб Libra не отримала визнання в Старому Світі, або виявилася контрольованою”.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Андрій Харитоненко

Опублікував
Андрій Харитоненко
  • Останні записи

    Apple покаже, на що здатна у сфері штучного інтелекту

    Вже за кілька днів – 7 травня – Apple представить нові планшети iPad Pro. За…

    03.05.2024

    Чому не варто купувати дорогий смартфон

    Давно минули ті часи, коли тільки за великі гроші можна було отримати якісний надійний смартфон…

    02.05.2024

    «Київстар» приголомшив новими тарифами: чого бажати абонентам

    Мобільний оператор «Київстар» змінив наповнення у деяких своїх тарифах. Оновлення стосуються домашнього Інтернету в рамках…

    02.05.2024

    ChatGPT ставиться до людей і суспільства краще, ніж середній студент коледжу

    Напевно, в найближчому майбутньому звернутися за допомогою в етичних питаннях користувачам буде набагато простіше до…

    02.05.2024

    iPhone 15 і 15 Plus виявилися менш популярними серед покупців цього року

    Моделі iPhone 15 Pro стали найпопулярнішими смартфонами Apple в США в першому кварталі цього року,…

    02.05.2024

    Офіційно: iPad втратить свою головну відмінність від Android-планшетів до кінця року

    Компанія Apple офіційно підтвердила, що iPad та iPadOS будуть приведені у відповідність до законодавства Євросоюзу…

    02.05.2024