В Японії закінчуються телефонні номери

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зростання числа абонентів мобільних мереж і пристроїв Інтернету речей, що використовують стільникове підключення, привело до того, що в Японії наближається до вичерпання простір 11-значних телефонних номерів.

У зв’язку з наближенням комерціалізації технології 5G очікується, що 11-значні номери закінчаться вже в 2022 фінансовому році.

Міністерство зв’язку планує створити близько 10 мільярдів 14-значних номерів, які будуть починатися з коду 020. З цього коду починаються 11-значні номери, які зараз використовуються для пристроїв інтернету речей. З січня 2017 року по кінець березня 2019 року було зайнято близько 32,6 млн номерів з 80 млн виділених.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

План введення 14-значних номерів не пізніше кінця 2021 року був запропонований на недавньому засіданні групи експертів. Він прийнятий трьома основними операторами мобільного зв’язку NTT Docomo Inc, KDDI Corp. і SoftBank Corp. Вислухавши коментарі громадськості, міністерство підготує доповідь з цього питання в червні, а до кінця року повинні бути проведені всі необхідні приготування і видано відповідний указ. Нові номери будуть виділені основним операторам достроково, якщо вони закінчать роботу з оновлення своїх систем раніше.

В даний час в Японії для мобільних телефонів використовуються 11-значні номери, що починаються з 090, 080 і 070.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.