Трамп ввів надзвичайний стан у США, щоб заборонити обладнання Huawei

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Адміністрація президента США завдала подвійного удару по китайській компанії Huawei Technologies. З одного боку, найбільшому виробнику комунікаційного обладнання заборонено закуповувати «життєво важливі технології США» без спеціального дозволу, а з іншого — саме обладнання Huawei потрапило під заборону в США.

Реклама

Ці кроки зроблені на тлі торгової війни між Китаєм і США.

У США неможливо просто так заборонити закупівлю обладнання закордонного виробництва. Щоб ввести заборону, президент Дональд Трамп підписав розпорядження, яке оголошує надзвичайну ситуацію в країні і забороняє американським компаніям використовувати телекомунікаційне обладнання, виготовлене фірмами, що представляють загрозу національній безпеці. Незабаром після підписання розпорядження компанія Huawei і 70 її філій були додані до відповідного списку, що формується Міністерством торгівлі.

Заява Huawei:

 

Huawei є беззаперечним лідером у 5G. Ми готові і хочемо взаємодіяти з урядом США та вживаємо всіх необхідних заходів для забезпечення безпеки нашої продукції. Відсторонення Huawei від ведення бізнесу в США не зробить цю країну безпечнішою або сильнішою. Навпаки, через це рішення США доведеться обмежуватися альтернативами більш низької якості, які сповільнюватимуть розвиток 5G у Сполучених Штатах. В кінцевому підсумку це завдасть шкоди інтересам американських компаній та споживачів. Окрім того, необґрунтовані обмеження порушуватимуть права Huawei та зачіпатимуть інші серйозні правові питання.

У Вашингтоні вважають, що Китай може використовувати обладнання Huawei для шпигунства. Компанія Huawei послідовно відкидає ці звинувачення і зазначає, що «необґрунтовані обмеження порушують її права і піднімають інші серйозні правові питання».

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерелоwww.reuters.com

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ