Великобританія допустить Huawei до створення мережі 5G

Великобританія надасть Huawei Technologies можливість брати участь у створенні мережі 5G. Іншими словами, основний союзник Сполучених Штатів відступив від проголошеної раніше жорсткої позиції, відповідної рекомендації «старшого брата», який всіма силами намагається перешкодити використанню обладнання китайської компанії в мережах наступного покоління в різних країнах світу.

США стверджують, що обладнання Huawei буде використовуватися для шпигунства на користь Китаю. Найбільший в світі виробник телекомунікаційного обладнання називає ці звинувачення голослівними, послідовно відкидаючи їх.

Джерело посилається на видання Daily Telegraph, яке повідомило, що британська рада національної безпеки під головуванням прем’єр-міністра Терези Мей (Theresa May) погодився дозволити Huawei доступ до «неосновних частинах мобільного інфраструктури 5G», таким, як антени. Водночас, використання обладнання китайського виробника в основній частині мережі виключено.

За словами Reuters, європейські країни зараз балансують на тонкій грані в суперечці між двома наймогутнішими країнами світу — США і Китаєм, намагаючись не зіпсувати відносини з жодною з них. Британський компроміс може послужити прикладом для інших країн. Голова національного центру кібербезпеки (NCSC) сказав, що рішення щодо участі Huawei в мережах 5G Великобританії буде оголошено в належний час.

Альтернативами Huawei є шведська компанія Ericsson і фінська Nokia. Оператори мереж виступають проти штучних обмежень, оскільки це зменшить конкуренцію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.