Інвестори подали до суду на Ілона Маска за безвідповідальні повідомлення в соцмережі Twitter

Група інституційних інвесторів Tesla подала до суду на генерального директора Ілона Маска (Elon Mask), стверджуючи, що його «повторювані неправильні заяви» заподіяли шкоди компанії і її акціонерам. Йдеться про публікації в соцмережі Twitter.

Минулого року Маск написав у Twitter, що вже отримав фінансування для планованої приватизації компанії, а в лютому він знову переступив межу, написавши, що цього року Tesla випустить близько півмільйона автомобілів. У позові стверджується, що директор і очолювана ним компанія тим самим порушили свої зобов’язання перед інвесторами.

Легковажне ставлення до публікацій вже обійшлося генеральному директору і Tesla в 40 мільйонів доларів у вигляді штрафів. Крім того, Маску довелося відмовитися від посади голови, щоб залагодити справу з Комісією з цінних паперів і бірж (SEC) через повідомлення Маска про приватизацію компанії, які вплинули на курс її акцій.

На думку позивачів, Маску треба заборонити «неконтрольовано використовувати Twitter для публікації неточних тверджень про компанію».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.