Xiaomi йде в Африку

Компанія Xiaomi відмінно себе почуває на домашньому ринку в Китаї, в Індії, в країнах Азії. З недавніх пір вона почала підкорювати і Європу (Смартфони офіційно продаються вже у Великобританії та Німеччині), ну а з цього року фірма займеться підкоренням Африканського континенту.

Як повідомив генеральний директор Xiaomi Лей Цзунь (Lei Jun), Xiaomi формує Африканський регіональний департамент (African Regional Department) на чолі з віце-президентом Ваном Лінгміном (Wang Lingming), який буде звітувати безпосередньо старшому віце-президенту Xiaomi Вану Сяну (Wang Xiang).

Африканський регіон володіє величезним потенціалом: при населенні близько 1,2 мільярда осіб поширення смартфонів набагато менше, ніж в інших країнах світу. Приміром, за даними звіту IDC, у 2017 році в Африці було продано 130 мільйонів смартфонів, причому на перших позиціях рейтингу опинилися моделі трьох регіональних компаній – Itel, Tecno і Infinix. Апарати брендів категорії А користуються набагато меншим попитом. Але якщо вже у Xiaomi вийшло потіснити ті ж самі бренди категорії А на ринку Індії, то що заважає провернути те ж саме в Африці?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.