Siri врятувала життя людині після аварії

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ми чули про те, як розумні годинник Apple Watch попереджає користувачів про можливі проблеми з серцем, фактично рятуючи життя. Але ця новина стосується смартфона iPhone і персонального помічника Siri.

Нейт Фелікс (Nate Felix) їхав на своєму позашляховику по пустелі Невади, коли його автомобіль перекинувся. Чоловік спробував вибратися з машини, проте два зламаних хребця практично повністю паралізували його.

Крім того, що Нейт отримав серйозні травми, він міг запросто загинути в результаті переохолодження. Поруч з ним знаходився його пес, який зігрівав чоловіка, проте поблизу не було нікого, хто б почув його крики про допомогу. У якийсь момент Нейт Фелікс згадав про свій смартфон і спробував запустити голосовий помічник Siri, не маючи ні найменшого уявлення про те, де знаходиться iPhone. В кінцевому підсумку він дав команду Siri зв’язатися зі службою порятунку 911 і зміг поговорити з оператором, розповівши про подію.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Рятувальники, які приїхали на місце події, використовували механічні ножиці, щоб дістати його з автомобіля, після чого він був відправлений у госпіталь. Зараз йому потрібна інвалідна коляска, проте рятувальники кажуть, йому пощастило, що він вижив, так як без допомоги Siri в тій місцевості його навряд чи б знайшли навіть через кілька днів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.