Xiaomi інвестує 1,5 млрд доларів в штучний інтелект і розумні пристрої

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Xiaomi офіційно повідомила про те, що вона планує і далі розвивати не тільки напрямок мобільних пристроїв, але й інвестувати в різні галузі за винятком автомобілів і нерухомості.

Видання Bloomberg, посилаючись на обізнаних інформаторів, стверджує, що компанія Xiaomi має намір інвестувати протягом наступних п’яти років не менше 1,5 млрд доларів в розробку розумних пристроїв та систем штучного інтелекту, а також розвиток концепції інтернету речей. Виконавчий директор Xiaomi Лей Цзюнь (Lei Jun) в інтерв’ю Bloomberg TV заявив, що компанія активно працює над створенням глобальної екосистеми розумних і підключених до Мережі речей.

Зокрема, для цього і був створений персональний помічник XiaoAI, який дуже схожий по інтерфейсу і функціональним можливостям на Google Assistant. Висловлюються припущення, що компанія додасть в XiaoAI додаткові мови, що дозволить зробити цей персональний помічник значно більш популярним у всіх регіонах, де продаються пристрої компанії Xiaomi.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Спостерігачі відзначають, що з моменту початку продажів акцій компанії Xiaomi в липні минулого року вони подешевшали приблизно на 40%, хоча сама компанія в 2018 продемонструвала стрімке зростання продажів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.