США проти Huawei: ситуація загострюється

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ще в жовтні американські політики попросили прем’єр-міністра Канади Джастіна Трюдо переглянути участь компанії Huawei в питанні розгортання мереж 5G. Але, як виявилося, Канада не єдиний союзник, якого уряд США попередил про наслідки використання продуктів китайського технологічного гіганта. Згідно з “The Wall Street Journal”, уряд Америки звернувся до Німеччини, Японії, Італії та деяких інших дружніх країн, в першу чергу тих, де США мають власні військові бази. Мета – відмовити як урядові, так і комерційно керовані мережі від використання обладнання і компонентів Huawei (і ZTE).

Нагадаємо, що, на думку США, ці компанії представляють загрозу національній безпеці, оскільки китайський уряд може змусити їх надати доступ до конфіденційних даних усіх користувачів продукції цього бренду. Незадовго до виборів цього року співробітникам уряду США навіть заборонили використовувати пристрої Huawei і ZTE. Представники компанії Huawei, звичайно ж, не згодні зі звинуваченнями.

Залишається невідомим, чи зважаться країни-союзники прийняти на озброєння рекомендації уряду США і заборонити використання продукції компанії Huawei, як це вже зробила Австралія. Зрештою, Huawei є провідним світовим постачальником обладнання 5G і пропонує свої продукти за цінами нижче своїх конкурентів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.