Microsoft звільняє журналістів, замість них буде працювати штучний інтелект

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

За повідомленнями мережевих джерел, корпорація Microsoft звільняє десятки журналістів і редакторів, що працюють в новинному агрегаторі Microsoft News і на веб-порталі MSN. У компанії відзначають, що звільнення не пов’язані з ситуацією, викликаною пандемією коронавірусу, і є частиною плану з розширення сфери використання алгоритмів на основі штучного інтелекту.

“Як і всі компанії, ми регулярно оцінюємо наш бізнес. Це може призвести до збільшення інвестицій в одних місцях і їх перерозподілу в інших місцях. Ці рішення не є результатом нинішньої пандемії”, — прокоментував дане питання представник Microsoft.

Відзначається, що більшість співробітників, яких торкнуться звільнення, відносяться до підрозділу Microsoft SANE (Search, Ads, News, Edge), а також працюючих за контрактом редакторів, які допомагають відбирати контент, що публікується на новинних майданчиках корпорації. Згідно з наявними даними, в США близько 50 співробітників Microsoft позбудуться своїх місць. Крім того, корпорація вирішила не продовжувати контракти з 27 редакторами, які працюють у Великобританії і займаються підбором контенту для MSN.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нагадаємо, Microsoft працює в новинному бізнесі більше 25 років, з тих пір як в 1995 році був запущений портал MSN. На момент запуску новинного агрегатора Microsoft News близько двох років тому було оголошено, що штат редакторів складається з більш ніж 800 осіб, які працюють в 50 країнах світу. Останнім часом корпорація поступово розширює сфери застосування алгоритмів ШІ, які вже використовуються для сканування, обробки та фільтрації контенту до публікації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.