Український хакер намагався продати 773 мільйонів вкрадених адрес електронної пошти

Служба безпеки України затримала хакера, відомого як «Sanix». Минулого року він намагався продати бази з 773 мільйонами адрес електронної пошти і 21 мільйоном унікальних паролів.

Фахівці встановили, що виставлена хакером на продаж база об’ємом 87 ГБ становить лише малу частину загальної кількості даних, якими він заволодів. Подібних баз і зламаних паролів у хакера було щонайменше сім, загальний обсяг яких сягав майже терабайт.

В базах даних виявили особисту та фінансову інформацію жителів Європейського Союзу та Північної Америки. Викрадені дані містили паролі електронної пошти, PIN-коди банківських карт, електронні гаманці криптовалюти, рахунки PayPal і інформацію про комп’ютери, зламані для ботнетів і DDoS-атак. Під час рейду правоохоронні органи конфіскували обладнання з двома терабайтами вкраденої інформації.

Як повідомляє KrebsOnSecurity, велика частина даних, зібраних Sanix, представляла собою компіляцію скомпрометованих облікових даних, в першу чергу викрадених при публічних порушеннях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.