УКРАЇНА

Зеленський: Переведення послуг в онлайн – прогресивна ініціатива

Share

Глава української держави заявив, що онлайн-послуги змінять державу.

Президент України Володимир Зеленський високо оцінив те, що на занедбаному Міністерством цифровий трансформації порталі “Дія” вже доступні онлайн 27 публічних послуг, серед яких – і перші спрощені послуги для фізичних осіб – підприємців.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Кожен українець, і я особисто стикався з, м’яко кажучи, непорозуміннями, отримуючи ту чи іншу державну послугу. Переведення послуг в онлайн – прогресивна ініціатива, мета якої – змінити взаємодію держави з людьми. Держава повинна стати сервісом. Зрештою, для цього ми і працюємо “ , – зазначив Зеленський.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливість отримати публічні послуги від держави просто, швидко і не виходячи з дому надзвичайно важлива в період вимушеного карантину.

“Раніше, щоб відкрити ПП, необхідно заповнити складну форму з 58 рядків – тепер їх тільки 12. Так само стало значно простіше і швидше змінити види підприємницької діяльності або взагалі припинити її. Вірю, що таке спрощення в наданні державних послуг сприятиме підприємництву, боротьбі з корупцією і найголовніше – зростання економіки нашої держави “, – переконаний віце-прем’єр-міністр України – міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

За його словами, на заповнення заявки в загальному людині знадобиться до 10 хвилин. Створена Міністерством цифровий трансформації система дозволяє швидко і оперативно обробляти запити і здійснювати реєстрацію фактично автоматично. До 2024 року всі державні послуги будуть доступні громадянам на єдиному порталі “Дія”.

Українці, які вже скористалися послугами на порталі у власному кабінеті громадянина, можуть перевірити стан надання цих послуг і наявну інформацію про себе з п’яти державних реєстрів. Також в кабінеті доступні документи, що відбиваються в мобільному додатку “Дія”. Зокрема, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і посвідчення водія.

Пізніше будуть також доступні цифровий паспорт громадянина України у вигляді ID-карти і біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
  • Останні записи

    Нові моделі iPad Air та iPad Pro втратили фізичний слот для SIM-карти

    Сьогодні на заході Let Loose компанія Apple анонсувала нові моделі iPad Pro та iPad Air.…

    07.05.2024

    Такого ніхто не очікував: ПриватБанк прийняв важливе рішення щодо кредитних лімітів клієнтів

    Фінансова установа «ПриватБанк» розкрила своїм клієнтам процес розрахунку кредитного ліміту по банківській карті. Багато українців…

    07.05.2024

    Apple випустила чохол-клавіатуру Magic Keyboard для iPad Pro (2024)

    Для iPad Pro (2024) на чіпі M4 вийшло два нових аксесуари: Apple Pencil Pro з…

    07.05.2024

    Огляд бездротової клавіатури Logitech Signature Slim K950

    Бездротова клавіатура Logitech Signature Slim K950 проста та ефективна. Вона не пропонує найновіших клавіатурних технологій,…

    07.05.2024

    Google представила новий недорогий смартфон Pixel 8a

    Сьогодні, 7 травня, компанія Google нарешті представила доступний смартфон Pixel 8a зі свіжим дизайном, яскравими…

    07.05.2024

    Представлений Apple Pencil Pro – стілус для справжніх профі

    Компанія Apple представила новий стілус Apple Pencil Pro, який буде сумісний з новими iPad Pro…

    07.05.2024