Зеленський: Переведення послуг в онлайн – прогресивна ініціатива

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Глава української держави заявив, що онлайн-послуги змінять державу.

Президент України Володимир Зеленський високо оцінив те, що на занедбаному Міністерством цифровий трансформації порталі “Дія” вже доступні онлайн 27 публічних послуг, серед яких – і перші спрощені послуги для фізичних осіб – підприємців.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

“Кожен українець, і я особисто стикався з, м’яко кажучи, непорозуміннями, отримуючи ту чи іншу державну послугу. Переведення послуг в онлайн – прогресивна ініціатива, мета якої – змінити взаємодію держави з людьми. Держава повинна стати сервісом. Зрештою, для цього ми і працюємо “ , – зазначив Зеленський.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливість отримати публічні послуги від держави просто, швидко і не виходячи з дому надзвичайно важлива в період вимушеного карантину.

“Раніше, щоб відкрити ПП, необхідно заповнити складну форму з 58 рядків – тепер їх тільки 12. Так само стало значно простіше і швидше змінити види підприємницької діяльності або взагалі припинити її. Вірю, що таке спрощення в наданні державних послуг сприятиме підприємництву, боротьбі з корупцією і найголовніше – зростання економіки нашої держави “, – переконаний віце-прем’єр-міністр України – міністр цифровий трансформації Михайло Федоров.

За його словами, на заповнення заявки в загальному людині знадобиться до 10 хвилин. Створена Міністерством цифровий трансформації система дозволяє швидко і оперативно обробляти запити і здійснювати реєстрацію фактично автоматично. До 2024 року всі державні послуги будуть доступні громадянам на єдиному порталі “Дія”.

Українці, які вже скористалися послугами на порталі у власному кабінеті громадянина, можуть перевірити стан надання цих послуг і наявну інформацію про себе з п’яти державних реєстрів. Також в кабінеті доступні документи, що відбиваються в мобільному додатку “Дія”. Зокрема, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і посвідчення водія.

Пізніше будуть також доступні цифровий паспорт громадянина України у вигляді ID-карти і біометричний паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.