В Київському метро на одній із станцій запрацював швидкісний 4G

Послугу надають три мобільних оператори.

Від 5 березня на станції метро “Академмістечко” запрацював 4G-зв’язок. Послугу надають три мобільні оператори – Київстар, Vodafone Україна та lifecell.

Це перша станція столичної підземки де став доступним швидкісний мобільний інтернету.

Як заявили представники мобільних операторів, запустити 4G на всіх станціях можливо вже до кінця року, але для цього необхідна підтримка столичної влади.

“Для повноцінного запуску та розгортання 4G на всіх станціях протягом 2020 року депутати Київської міської ради повинні ухвалити рішення про плату за доступ телеком-операторів до інфраструктури міста, зокрема метрополітену. Якщо таке рішення буде прийнято депутатами на найближчій сесії міської ради – 12 березня, – то всі три оператори планують запустити 4G ще на 8 станціях метро протягом першого півріччя, а на всіх станціях – до кінця 2020 року”, – зазначають оператори.

Також зазначається, що нині на “Академмістечку” використали частоти у діапазоні 1800 МГц, але згодом буде задіяний діапазон 2600 МГц, що дозволить забезпечити кращу якість та швидкість мобільного інтернету.

Нагадаємо, від 1 квітня 2020 року увесь комунальний громадський транспорт Києва переходить

У КМДА розповіли про нові квитки у громадському транспорті, котрі діятимуть із квітня
на єдиний електронний квиток. Базова вартість однієї поїздки становитиме 8 грн, але можлива система знижок завдяки поповненню карток на більші суми чи при купівлі проїзних. Більше читайте тут: https://tsn.ua/kyiv/na-odniy-zi-stanciy-kiyivskogo-metro-zapracyuvav-4g-1503048.html

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.