В Україні запустили сервіс попереднього замовлення страв в закладі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Український стартап timeat заявив про офіційний запуск сервісу в столиці України.

Тепер в деяких закладах міста можна зробити попереднє замовлення страви через додаток timeat. Найближчим часом сервіс також запуститься в Одесі і Львові.

timeat – це сервіс замовлення страв в ресторанах і кафе. На момент запуску серед підписаних партнерів-ресторанів timeat вже 50 ресторанів в Києві, Львові та Одеси. Зараз вже активовані деякі ресторани в Києві, а найближчим часом скористатися послугою можна буде у Львові і Одесі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як працює сервіс:

  • Користувач вибирає ресторан
  • Вибирає блюдо
  • Вказує час візиту кількість гостей
  • Робить передоплату
  • Приходить в ресторан в зазначений час на все готове

Додаток доступний як на iOS , так і на Android .

Серед вже доступних ресторанів в Києві – обидві точки Друзі Кафе, Gastro Bar No.7 і інші. Серед уже анонсованих київських партнерів – ZVD і Smørrebrød, а львівських – Супкультура, Pasta Bar No.1, Хінкальня і інші.

timeat дозволяє користувачам планувати свої прийоми їжі протягом дня і економити до 45 хвилин на кожному візиті в ресторан. У свою чергу користь ресторанів в тому, що сервіс прискорює потік гостей, розвантажує кухню закладу і створює додатковий потік відвідувачів. У тому числі – за допомогою вбудованого пошуку та карти, що показує найближчі до користувача ресторани і кафе з функцію передзамовлення.

Засновник timeat – 22-річний Євген Бровчук. Зараз команда стартапу нараховує 14 чоловік, велика частина з яких працює в київському офісі.

«Timeat створювався, звичайно ж, як рішення власної проблеми. Нам не подобалося сидіти по півгодини і чекати, поки кухарі приготують наше замовлення. Тепер timeat – результат старанної командної роботи. Ми віримо, що у нас є можливість змінити підхід українців до відвідування ресторанів », – коментує Бровчук.

У планах компанії нарощувати базу ресторанів-партнерів у великих містах України і йти на другий раунд інвестування, а потім – масштабуватись на інші країни.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОMmr

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.