У 2022 році весь світ користуватиметься 5G, а Україна тільки 4G

Відповідно до підписаного меморандуму між Кабінетом міністрів України та найбільшими мобільними та телекомунікаційними операторами України, до 2022 року 90% населених пунктів України повинні мати доступ до 4G інтернету.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров за підсумками підписання меморандуму про співпрацю з телеком-операторами на інвестиційному форумі у Маріуполі 29 жовтня.

«Одне із завдань нашого Міністерства — до 2022 року 90% населених пунктів України, у тому числі найбільш віддалених селищ, забезпечити якісним швидкісним інтернетом. Сьогодні ми зробили важливий крок до того, щоб реалізувати задумане. Завдяки досягнутим домовленостям уже в березні 2020 року будуть переоформлені ліцензії, що сприятиме поширенню 4G навіть у маленьких селах», — повідомив Федоров.

Меморандум передбачає відмову мобільного оператора «Київстар» від частини своїх частот. Це дозволить розподілити між операторами більшу кількість частот та запустити поширення швидкісного інтернету.

«Зараз захисний проміжок між частотами цих технологій становить 0,1–0,2 МГц. Завдяки реорганізації він зросте до 3 МГц. До того ж уперше в Україні будуть проведені не лабораторні, а польові випробування реального впливу цих частот і вад, які вони можуть створювати», — додав Федоров.

29 жовтня уряд підписав меморандум про поширення мобільного інтернету на всій території України.

Раніше в уряді анонсували створення мапи, яка має показувати реальну якість інтернет покриття у різних містах та селах України. Також там анонсували надання всіх адміністративних послуг онлайн протягом 3-5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.