Україна піднялася у рейтингу країн з найнадійнішим Інтернетом

Українські провайдери поліпшили показники надійності інтернету. За рік Україна піднялася з 12 на 4 місце в світовому рейтингу стійкості сегментів інтернету. Про це йдеться в блозі компанії Qrator Labs.

Повідомляється, що в рейтингу Україні не вдалося обійти тільки Німеччину, Бразилію і Великобританію. Однак зростання на 8 позицій вгору — важливий показник, особливо в умовах постійно зростаючих кібератак.

Як пояснив член правління Української Інтернет Асоціації Макс Тульєв, за рік в Україні було зафіксовано значне падіння вартості транзиту даних, з чим і пов’язані зміни в рейтингу.

«Самим значним зміною, яку ми бачимо в Україні, є падіння вартості транзиту даних. Це дозволяє більшості прибуткових інтернет-компаній придбати кілька вищих з’єднань за межами наших кордонів. Hurricane Electric особливо активний на ринку, пропонуючи «міжнародний транзит» без прямого контракту, тому що вони не видаляють префікси з бірж – просто анонсують клієнтський конус на місцевих точках обміну трафіком», — розповів Тульєв.

Відзначається, що крім України змінили своє місце в рейтингу також США (мінус 11 позицій — 18 місце), Австрія і Бангладеш (випали з топ-20), а також Італія та Люксембург, які повернулися в двадцятку після вильоту у двох минулих роках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.