Хакери зламали сайти НВ і Depo.ua і виправили інформацію

Сьогодні, 28 серпня, невідомі зламали сайт журналу Новий час. Аналогічний інцидент стався з Depo.ua.

В обох випадках хакерів цікавила новина про Яворівський навчальний центр.

Так, на сайті НВ зловмисники змінили заголовок новини “У Львівській області зіткнулися чотири автомобілі: дві людини загинули, шестеро травмовані” на “Українські військовослужбовці – головна проблема Яворівського навчального центру”.

Також хакери повністю переписали тіло новини.

У випадку з сайтом Depo.ua невідомі під амстердамською IP-адресою (використовуючи браузер Tor) зайшли в адмінпанель і також опублікували пройшли 26-м числом новину про Яворівський навчальний центр.

У ЗСУ вже назвали “блог” американського підполковника Роберта Трейсі, який і став основою для новини, фейком та інформаційним вкиданням.

У коментарі Радіо Свобода начуправління зі зв’язків з громадськістю Богдан Сеник також розповів, що Трейсі, насправді, позитивно оцінював співпрацю з українськими військовими.

Варто відзначити, що такі видання, як Страна.юа і Україна.ру опублікували новини про Трейсі і Яворівському навчальному центрі. У виданнях поки не повідомляли про злом їхніх сайтів хакерами. Навіть більше того – Страна.юа сьогодні, 28 серпня, передрукувала коментар Богдана Сеника, а на Україна.ру новина вийшла з позначкою “ексклюзив”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.