У Києві відбувся форум інновацій

У Києві відбувся форум інновацій iForum, де можна було побачити, як гуляють роботи, друкують 3D-принтери, а всі присутні могли поринути у віртуальну реальність. На форум прибув і президент України Володимир Зеленський.

Наприклад, на форумі робот розносив відвідувачів форуму листівки. Ще одна розробка – ракети, які скоро зможуть замінити кількох фахівців. У них вбудовані камери і датчики. Поки такі винаходи тестують за трьома напрямками — військова розвідка, метеорологічні дослідження і стеження за поширенням лісових пожеж.

А в окулярах 3D-реальності можна було відчувати шалену швидкість їзди в автомобілі. До речі, розробки таких розваг міжнародні компанії купують в Україні. Серед визначних пам’яток – і детектор брехні, який аналізує сітківку ока.

Приєднався до обговорення інновацій і президент України Володимир Зеленський. Він зазначив, що викликів сьогодні багато і країні є над чим працювати в сфері технологій.

Він додав, що його команда чекає пропозицій нових розробок і готова їх втілювати в життя. У планах також — розвиток електронного уряду, щоб читати про зміни законів і реформ ми могли не тільки в інтернеті, але і в мобільних додатках.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.