Google спільно із Samsung розробила чіп для своїх майбутніх пристроїв

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Google офіційно оголосив, що разом із Samsung розробив чіп для своїх майбутніх пристроїв. За інформацією Axios , розроблений компанією Google SoC буде встановлений на телефонах серії Pixel. Цей чіп має кодову назву “Whitechapel” і постачається з 8-ядерним процесором, а також використовує 5-нм процес Samsung. З цього огляду конкуренція між Huawei та Google продовжуватиметься до рівня чіпів. І Huawei може прийняти цей виклик.

Google розробив SoC

Раніше ми чули, що Google і Samsung спільно розробили нову мобільну платформу, яка в основному буде використовуватися в серії Pixel. Google завжди був уважним до своєї флагманської лінійки продуктів. Кожне покоління виробів викликало багато труднощів з інтеграцією самостійно розроблених чіпів у середину продукту. Але Google завжди сподівався використати цю функцію для залучення більшої кількості клієнтів.

Тому для Google це стало метою підвищення конкурентоспроможності серії Pixel. У цьому сенсі першим заходом, який вживає Google, є співпраця з Samsung для розробки мікросхем. Як результат, це дійсно не хороша новина для Huawei. Якщо Huawei хоче розробити телефони 5G, можливо, також знадобиться технологія чіпа Samsung 5нм. Але чи забезпечить Samsung своїм 5 нанометровим чіпом Huawei? Ми дуже сумніваємось.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Попри це, керівництво Huawei не дало жодної відповіді. Але конкуренція між Google та Huawei за чіп також почалася. І незаперечним є факт, що продажі флагманських смартфонів Huawei серії Mate та P серії завжди “розчавлювали” серію Google Pixel.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.