Фахівці МТІ за допомогою ШІ передбачили катастрофу при передчасному виході з карантину

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вчені з Массачусетсткого Технологічного Інституту (МТІ) розробили модель машинного навчання, яка показує темпи поширення інфекції COVID-19. Перевірки дослідників показали, що модель, навчена на даних за період з кінця січня до початку березня, точно відображає масштаби поширення захворювання до 1 квітня в різних регіонах світу і показує, що ослаблення або скасування карантинних заходів, що діють в даний час, може призвести до « експоненціального вибуху » числа випадків зараження.

Як пише TechCrunch , співробітники інституту прагнули створити модель, засновану тільки на даних про COVID-19, в той час як інші подібні моделі використовували інформацію про атипову пневмонію або коронавірус близькосхідного респіраторного синдрому, який був зареєстрований в 2012 році. Об’єднання наявної інформації тільки про COVID-19 з оцінкою числа інфікованих осіб, які перебувають на карантині і, отже, не можуть заражати інших, дозволило вченим точніше змоделювати прогноз поширення інфекції і ефект від заходів соціального ізолювання.

Модель МТІ показує, що плато інфекції для COVID-19 в США і Італії настане приблизно на наступному тижні або трохи пізніше. Однак дослідники підкреслюють, що такий багатообіцяючий прогноз не означає, що можна пом’якшувати режим ізоляції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

«Якщо занадто рано послабити карантинні заходи, наслідки будуть катастрофічними», – вважає розробник моделі і професор МТІ Джордж Барбастатіс.

Раніше команда дослідників з компанії Microsoft і Класичного університету Центрального Китаю опублікувала початковий код алгоритму відстеження об’єктів, що працює на основі машинного навчання. Дослідники сподіваються, що алгоритм буде корисний для забезпечення безпеки, а також для відстеження поширення захворювань, включаючи коронавірус.

Також алгоритми глибокого навчання допомагають діагностувати коронавірус і відслідковувати прогрес лікування пацієнта за рентгенівськими знімками легенів. Творці ПЗ для діагностики на основі штучного інтелекту сподіваються, що в майбутньому технологія допоможе визначати, яким пацієнтам знадобиться апарат ШВЛ, а яким ні. Такі алгоритми розробляються в США, Ізраїлі, Південній Кореї. В кінці лютого китайська технокорпорація Alibaba Group оголосила про створення власного алгоритму, який може діагностувати коронавірус за 20 секунд з точністю до 96%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.