Робот дозволив лікарям використовувати повторно тисячі медичних масок

Він знезаражує захисні маски за допомогою ультрафіолету

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для медичних працівників на передових лініях пандемії COVID-19 тонкий шар засобів індивідуального захисту – халати, маски, рукавички – стоїть між їх здатністю допомагати пацієнтам і можливістю стати самими пацієнтами.

У UVA Health нещодавно придбаний робот допомагає збільшити термін експлуатації деяких найважливіших засобів індивідуального захисту (або ЗІЗ) у той момент, коли зростання попиту на такі предмети посилює національний дефіцит.

Робот під назвою “Tru-D” є заввишки 1м 52 см і використовує ультрафіолетове бактерицидне опромінення (УФ) або ультрафіолетові вектори для дезінфекції пористих і непористих поверхонь без токсичних хімічних речовин. Компанія UVA Health отримала робота, зібрала його, навчила персонал, як його використовувати та поставила його працювати протягом всього п’яти днів цього місяця.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз він готовий до дезінфекції до 6000 масок N-95 на день, допомога, яка може виявитись неоціненною, оскільки UVA Health очікує, що надасть допомогу найбільшій кількості пацієнтів, які страждають на коронавірусну хворобу протягом найближчих тижнів.

“Безпека наших пацієнтів та  є і завжди буде нашим найвищим пріоритетом”, – сказала доктор Карлін Муто, доцент кафедри інфекційних захворювань та міжнародного здоров’я , яка зосереджує свої дослідження на інфекційних захворюваннях та госпітальній епідеміології. “Це говорить, що нас підштовхнули до місця, де просто придбання найкращих продуктів вже не є можливим; купувати їх немає коли. Ніколи не було більш важливого часу, ані необхідності настільки великої, щоб стати мислителем … Подумайте, плануйте, зробіть.

“Поки почали розповсюджуватися дослідження щодо використання УФ для дезінфекції ЗІЗ, ми почали працювати над тим, щоб визначити, які ресурси нам потрібні, щоб зробити це найкраще, і люди з усієї організації відповіли. Tru-D використовує непрямі джерела УФ”, – сказав Муто. “Робот використовує датчики розміру та щільності для калібрування точної дози енергії, необхідної для дезінфекції всієї кімнати. Світло випромінюється, потім відбивається назад, щоб усі поверхні отримували необхідну енергію. Це забезпечує” Загальну ультрафіолетову дезінфекцію в приміщенні (Tru-D) ” всіх поверхонь, включаючи затінені або приховані ділянки. Використання світловідбиваючих поверхонь підвищує ефективність роботи пристрою, тому приміщення було пофарбовано світловідбавоючою фарбою ».

Робот дозволив лікарям використовувати повторно тисячі медичних масок
Коли машина працює, стелажі, що її оточують, повністю завантажуються масками для дезінфекції. Tru-D може дезінфікувати сотні масок на кожний 20-хвилинний цикл. Фото: Санджай Сучак, University Communications

Висока енергія від ультрафіолетового світла поглинається у клітинній РНК та ДНК мікроорганізмів, пошкоджуючи нуклеїнові кислоти та не даючи їм розмножуватися; тому вони не можуть вижити або заразити людей. Налагоджений для досягнення максимальної ефективності, Tru-D може дезінфікувати сотні масок за кожен 20-хвилинний цикл. Загальний час циклу підготовки масок для дезінфекції та відновлення їх для упаковки становить трохи менше години.

Сьогодні тут використовується найсучасніша технологія завдяки швидкій роботі епідеміології UVA Health, клінічній інженерії, закупівлі, клінічному персоналу, екологічній службі , ланцюгу поставок, центральній групі стерильної обробки та командам старших керівників, які забезпечили, транспортували, збирали, підготовлений персонал та операціоналізований Tru-D менше ніж за тиждень.

“Робот великий, крихкий і неймовірно цінний, але нам потрібно було якомога швидше примусити його функціонувати”, – сказав Майкл Фрізен, директор  .

Фрізен та Патрік Хедлі, менеджер професійних служб клінічної інженерії, поїхав до штату Теннессі, щоб знайти машину та пройти навчання з її використання.

“Це справді всебічна ситуація, і кожна година і день є важливими, оскільки ми працюємо, щоб підготуватися до потенційного сплеску пацієнтів COVID-19 тут, у Шарлоттсвілі”, – сказав Хедлі. “Ми їхали в понеділок вранці, повернулися додому того дня ввечері з Tru-D у руці, і до вівторка вдень увімкнули УФ-світло робота”.

“Використовуючи Tru-D, ми можемо розширити наш поточний запас засобів індивідуального захисту, щоб задовольнити найважливіші потреби нашого викладацького складу та персоналу”, – сказав д-р К. Крейг Кент, виконавчий віце-президент з питань охорони здоров’я. “UVA Health продовжуватиме робити все можливе – від управління ланцюгами поставок до клінічних інновацій – для того, щоб забезпечити безпеку та захист кожної людини в наших установах. Це дозволяє нам надавати видатну допомогу пацієнтам, які цього потребують”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.