Vivo приступає до досліджень в області зв’язку 6G

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Китайська компанія Vivo, один з найбільших у світі постачальників смартфонів, починає дослідження в області технологій мобільного зв’язку шостого покоління — 6G.

Зараз, по суті, тільки починається становлення комерційного ринку 5G. Теоретично, стільникові мережі п’ятого покоління зможуть забезпечувати пропускну здатність до 20 Гбіт/с, але поки такі швидкості недосяжні.

Тим часом багато наукових організацій і провідні телекомунікаційні компанії вже приступили до досліджень в області 6G. Про відповідну ініціативу тепер розповів Цинь Фей (Qin Fei), керівник дослідницького інституту Vivo в галузі зв’язку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Було сказано, що Vivo сформувала спеціальну команду, співробітники якої будуть вести дослідження і розробки в сфері 6G. Цей підрозділ буде взаємодіяти з китайськими і зарубіжними університетами.

За прогнозами, мережі 6G дозволять передавати дані зі швидкістю до 1 Тбіт/с, що призведе до появи якісно нових сервісів. Правда, очікувати запуску перших систем зв’язку шостого покоління слід не раніше 2030 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.