Кіберзлочинці частіше стали викрадати дані користувачів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Positive Technologies оприлюднила розгорнутий звіт, в якому розглядається актуальні кіберзагрози і поточні тенденції в світі мережевої злочинності.

В цілому, ситуація з кібербезпекою погіршується. Так, в останній чверті 2019 року кількість унікальних інцидентів піднялася на 12% порівняно з попереднім кварталом. При цьому частка цілеспрямованих атак зросла на 2 %, досягнувши 67 %.

Зловмисники продовжують активно використовувати програми, що шифрують дані на зараженому комп’ютері. Частка таких атак в загальній масі заражень шкідливим ПЗ склала 36% для юридичних осіб і 17% для приватних осіб проти відповідно 27% і 7% в третьому кварталі 2019-го.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш того, кіберзлочинці все частіше застосовують нову тактику шантажу у відповідь на відмову жертв платити викуп за розшифровку файлів: зловмисники погрожують опублікувати викрадені дані.

«Ми пов’язуємо це з тим, що все більше організацій роблять резервні копії і не платять за розшифрування. Зловмисники прийняли контрзаходи і тепер шантажують жертв можливими санкціями за витік персональних даних, поводження з якими регулюється нормами загального регламенту щодо захисту даних», — зазначає Positive Technologies.

Дослідження також показало, що третина вкраденої у юридичних осіб інформації (32 %) склали дані платіжних карт, що на 25% більше, ніж у третьому кварталі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.