Винахідник створив рукавички, які перекладають мову жестів в аудіо

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Дослідник з Кенії представив нові рукавички, які перекладають мову жестів в аудіо. Він переконаний, що пристрій може зруйнувати комунікаційні бар’єри для людей з вадами слуху.

Дослідник зосередився на мові жестів, бо з його інтерпретацією пов’язані відразу кілька проблем. У світі існує близько 138-300 різних типів мови жестів, які використовуються в світі, але більшість людей їх не розуміє. Новий пристрій може допомогти усунути комунікаційний бар’єр, ля людей, які погано чують.

Для цього 25-річний незалежний вчений Рой Аллель представив рукавички Sign-IO, які можуть перекладати рухи рук в мову, щоб слабочуючі люди могли спілкуватися навіть з тими, хто не розуміє мову жестів.

«Люди говорять на різних швидкостях, тому ми інтегрували пристрій в мобільний додаток. Всередині є кілька налаштувань, які будуть зрозумілі будь-якій людині », – зазначив Аллель. У майбутньому він додасть кілька налаштувань, щоб кожен міг адаптувати рукавички під себе. Наприклад, користувачі зможуть регулювати висоту тону і наголос голосу.

Рукавички Sign-IO оснащені датчиками, встановленими на кожному з п’яти пальців для визначення рухів, в тому числі ступеня зігнутості пальця. За словами Аллель, рукавички поки перекладають 93% жестів в мову.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.