Технології

Найяскравіші стартапи CES 2020 зустрілись з інвесторами

Share
  1. Якщо інвестори не їдуть на CES, то CES їде до них. Венчурний фонд Grishin Robotics спільно з CTA (Consumer Technology Association, організатори Consumer Electronics Show, найбільшої виставки електроніки і робототехніки, щорічно проходить в Лас-Вегасі) організували перший офіційний захід під егідою CES в Силіконовій Долині.

Мета заходу – обговорити найактуальніші тренди в світі споживчої електроніки і робототехніки і дати можливість кращим стартапам з конференції виступити перед 200 інвесторами, топ-менеджерами і підприємцями в офісі Grishin Robotics на Sand Hill Road.

Захід отримав назву “Inside CES 2020: Trends in Hardware”, в числі спікерів були: керівник Hardware Partnerships в Google, головний інженер Facebook, керуючий директор Softbank і директор CES в Каліфорнії.

Нижче детальніше про стартапи c CES 2020 року, які виступили на заході.

 

Roybi – стартап з Силіконової долини, поміщений на обкладинку журналу TIME в рубриці «Кращі Інновації 2019 року».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Roybi – це симпатичний робот для навчання дітей від 3 до 8 років іноземним мовам і основам STEM (Science, technology, engineering, and mathematics). Робот Roybi вміє: розпізнавати обличчя і голоси, розпізнавати емоції, збирати статистику і створювати звітність про прогрес навчання.

Робот уже продається в найбільших рітейлерах в США, а також в Європі, Австралії, Нової Зеландії, Гонконгу і ОАЕ. У липні 2019 року компанія закрила раунд посівних інвестицій розміром $ 4,2 млн.

La Luer – стартап з Пасадени, Каліфорнія, який створює «розумний» пристрій 6-в-1 для догляду за обличчям в домашніх умовах .

Компанія тільки що випустилася з акселератором Sephora, який підтримує технологічні стартапи, в яких хоча б один ФАУНДЕР – жінка.

La Luer – невеликий білий прилад круглої форми, який має чотири налаштування: детокс, поліпшення тону, ліфтинг і інфузія. Для отримання цих ефектів прилад використовує шість технологій: LED, електрична стимуляція м’язів, радіохвилі, іонна інфузія, звукові вібрації і звукове тонування. Пристрій коштує $ 530 і вже в продажу.

The Last Gameboard – стартап з Денвера, Колорадо, який випускає портативну інтерактивну консоль для настільних ігор. Стартап недавно оголосив про партнерство з популярною настільною грою «Колонізатори».

Консоль являє собою запатентований сенсорний екран 40 x 40 см, який об’єднує фізичну ігрову панель з цифровими технологіями. Консоль можна підключити до телефону, щоб грати з закритим екраном. Екрани можна об’єднувати один з одним, щоб збільшувати масштаби ігрового майданчика.

Вартість консолі $ 399, за $ 499 можна купити консоль + річну підписку на всі доступні в бібліотеці компанії гри, на даний момент їх більше 100. Стартап піднімає pre-seed раунд в $ 1,5 млн.

Acouva – стартап з Каліфорнії, що представив на CES 2020 нове покоління бездротових навушників як заміну слухового апарату в 21 столітті.

Завдяки налаштуванню звуку, для якого використовуються ті ж технології, що і в армії, вбудований в навушники мікрофон вловлює тільки голос, підсилює його і при цьому пригнічує
сторонні шуми. Базовий варіант передбачає тільки
придушення сторонніх шумів і коштує $ 155. За $ 350 можна замовити навушники, які будуть працювати як слуховий апарат.

Neosensory – ще один стартап, який вирішує проблему відсутності звуків, на цей раз у людей, повністю позбавлених слуху. Заснований нейрології зі Стенфорда, доктором Девідом Іглманом.

Головна ідея продукту в тому, щоб навчитися «чути» найбільшим органом людини – шкірою. Команда Neosensory в 2013 році розробила жилет, оснащений безліччю датчиків, які вловлювали звуки і транслювали їх в певні вібрації.

Коли люди, позбавлені слуху, надягали цей жилет і «слухали» з його допомогою співрозмовника, вони вловлювали різні вібрації, які виходять від їх голосу, і з часом навчилися їх розрізняти. Вони змогли розуміти, що їм говорять, не дивлячись у бік розмовника.

У 2015 році в проект проінвестував венчурний фонд True Ventures, а Доктор Іглман розповів про нього на TED Talks . Нинішній продукт компанії – браслет з нейронними датчиками – створений для тієї ж функції. У 2019 компанія підняла раунд в $ 10 млн, тим самим сумарні інвестиції в неї склали $ 16 млн.

aThing – «лего для електроніки», стартап з Лос-Анджелеса для швидкого і недорогого виготовлення і прототипування hardware.

Стартап обіцяє змінити процес розробки і виробництва електроніки, скоротивши час виробництва з місяців до хвилин і зменшивши вартість виготовлення прототипів.

Camect – «розумний» і приватний хаб для камер спостереження, який може працювати з будь-якою камерою.

Camect може працювати з усіма основними виробниками камер домашнього спостереження, забезпечуючи безперервний локальний запис AI-виявлення локальних об’єктів на камерах безпеки, плюс хороший інтерфейс і легкий віддалений доступ.

Основні переваги пристрою – використання AI для виявлення об’єктів, безперервний запис і безпечний віддалений доступ для домашніх камер безпеки, без відправки відео в хмару.

Teracube – перший в світі телефон на базі Android з 4-річною гарантією, яка покриває будь-яку поломку, роботу майстра, доставку нового телефону, заміну батареї і так далі.

Emys – доброзичливий робот на базі Linux / Android для навчання дітей від 3 до 9 років іноземним мовам.

Робот оснащений сенсорами по всьому тілу, камерою, яка встановлена ​​на носі, і спікерам, завдяки чому Emys визначає, коли перед ним хтось стоїть, може стежити за рухами людини, реагувати на них, «відчувати» дотики.

AI-алгоритми робота зберігають і поповнюють словниковий запас слів і словосполучень для вивчення, різні ігри для запам’ятовування нових слів. Робот хвалить дитину за гарну роботу, дає щоденні нагороди, може читати йому казки.

Photonic Crystal – стартап з Санта Клари, Каліфорнія, пропонує перетворити кожен екран, кожне скло в дисплей, включаючи переднє скло автомобіля.

Компанія розробила фотонну проекційну плівку NanoAR, яка вибірково відображає світло від будь-якого проектора, одночасно пропускаючи звичайне світло через себе. Таким чином ця плівка дозволяє проектувати зображення на повністю прозору поверхню.

Розробка запатентована і вже використовується в аеропорту Шанхаю, в музеях і торгових центрах. Розробники говорять як про прикладному використанні технології (рекламні плакати, робочі дисплеї), так і про більш футуристичному, наприклад, проектування трафіку і іншої інформаціі на переднє скло автомобіля.

Trova – стартап з виготовлення стильного технологічного сейфа для особистих речей, який контролюється з телефону. Планувався для зберігання марихуани, але CES заборонив використовувати будь-які згадки наркотиків в описі продукту під час конференції.

Тому їх замінили на таблетки, але в проморолику залишили невеликі підказки про те, для яких ще «дорослих» продуктів його можна використовувати. Ролик викликав фурор на заході і викликав гучні оплески.

Brilliant Soul – компанія з виготовлення «розумної» підошви для відстеження особливостей ходьби і її коригування. Натиск роблять на спортсменів, яким така підошва допоможе покращувати результати рухів.

Розумна підошва, оснащена сенсорними датчиками, зчитує такі дані, як: баланс при ходьбі, сила тиску, кут руху, посилення і розслаблення кроку.

Далі програма аналізує отримані дані і на їх підставі дає рекомендації, може ставити діагноз і давати поради щодо поліпшення рухів і, як наслідок, результатів. Компанія закрила раунд інвестицій від angel investors.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Відповідальна та цілеспрямована. Спокійна і витривала. Борець за справедливість. Сфера інтересів: технології, які змінять майбутнє.

Опублікував
Лужна Софія
  • Останні записи

    Як зрозуміти, що смартфон скоро зламається: топ-3 ознаки

    Всі користувачі повинні знати про ознаки поломки мобільного телефону, що наближається. Без цієї життєво важливої…

    03.05.2024

    Xiaomi та Google терміново оновлюють програмне забезпечення через проблеми у смартфонах

    ІБ-компанія Oversecured виявила проблеми в Android -додатках від Xiaomi та Google Android Open Source Project (AOSP), що впливають на користувачів по…

    03.05.2024

    Названо моделі Google Pixel, які не отримають оновлення до Android 15

    Стало відомо, коли може початися розповсюдження Android 15 на пристрої Google Pixel і які моделі…

    03.05.2024

    Названо найкращі смартфони за співвідношенням ціни та якості за версією AnTuTu

    Фахівці бенчмарку поділилися своїм баченням найзбалансованіших смартфонів одразу у чотирьох категоріях, починаючи від бюджетників та…

    03.05.2024

    Apple зменшить ще одну деталь iPhone 16

    Якщо вірити представленим знімкам, компанія змінила систему бездротової зарядки. Про це пише портал 9To5Mac, посилаючись…

    03.05.2024

    Виробництво OLED-панелей для iPad Pro призведе до змін iPhone 16

    Перехід на OLED в iPad - це те, над чим уже багато років працюють. Незважаючи…

    03.05.2024