Найяскравіші стартапи CES 2020 зустрілись з інвесторами

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Якщо інвестори не їдуть на CES, то CES їде до них. Венчурний фонд Grishin Robotics спільно з CTA (Consumer Technology Association, організатори Consumer Electronics Show, найбільшої виставки електроніки і робототехніки, щорічно проходить в Лас-Вегасі) організували перший офіційний захід під егідою CES в Силіконовій Долині.

Мета заходу – обговорити найактуальніші тренди в світі споживчої електроніки і робототехніки і дати можливість кращим стартапам з конференції виступити перед 200 інвесторами, топ-менеджерами і підприємцями в офісі Grishin Robotics на Sand Hill Road.

Захід отримав назву “Inside CES 2020: Trends in Hardware”, в числі спікерів були: керівник Hardware Partnerships в Google, головний інженер Facebook, керуючий директор Softbank і директор CES в Каліфорнії.

Нижче детальніше про стартапи c CES 2020 року, які виступили на заході.

 

Roybi – стартап з Силіконової долини, поміщений на обкладинку журналу TIME в рубриці «Кращі Інновації 2019 року».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Roybi – це симпатичний робот для навчання дітей від 3 до 8 років іноземним мовам і основам STEM (Science, technology, engineering, and mathematics). Робот Roybi вміє: розпізнавати обличчя і голоси, розпізнавати емоції, збирати статистику і створювати звітність про прогрес навчання.

Робот уже продається в найбільших рітейлерах в США, а також в Європі, Австралії, Нової Зеландії, Гонконгу і ОАЕ. У липні 2019 року компанія закрила раунд посівних інвестицій розміром $ 4,2 млн.

La Luer – стартап з Пасадени, Каліфорнія, який створює «розумний» пристрій 6-в-1 для догляду за обличчям в домашніх умовах .

Компанія тільки що випустилася з акселератором Sephora, який підтримує технологічні стартапи, в яких хоча б один ФАУНДЕР – жінка.

La Luer – невеликий білий прилад круглої форми, який має чотири налаштування: детокс, поліпшення тону, ліфтинг і інфузія. Для отримання цих ефектів прилад використовує шість технологій: LED, електрична стимуляція м’язів, радіохвилі, іонна інфузія, звукові вібрації і звукове тонування. Пристрій коштує $ 530 і вже в продажу.

The Last Gameboard – стартап з Денвера, Колорадо, який випускає портативну інтерактивну консоль для настільних ігор. Стартап недавно оголосив про партнерство з популярною настільною грою «Колонізатори».

Консоль являє собою запатентований сенсорний екран 40 x 40 см, який об’єднує фізичну ігрову панель з цифровими технологіями. Консоль можна підключити до телефону, щоб грати з закритим екраном. Екрани можна об’єднувати один з одним, щоб збільшувати масштаби ігрового майданчика.

Вартість консолі $ 399, за $ 499 можна купити консоль + річну підписку на всі доступні в бібліотеці компанії гри, на даний момент їх більше 100. Стартап піднімає pre-seed раунд в $ 1,5 млн.

Acouva – стартап з Каліфорнії, що представив на CES 2020 нове покоління бездротових навушників як заміну слухового апарату в 21 столітті.

Завдяки налаштуванню звуку, для якого використовуються ті ж технології, що і в армії, вбудований в навушники мікрофон вловлює тільки голос, підсилює його і при цьому пригнічує
сторонні шуми. Базовий варіант передбачає тільки
придушення сторонніх шумів і коштує $ 155. За $ 350 можна замовити навушники, які будуть працювати як слуховий апарат.

Neosensory – ще один стартап, який вирішує проблему відсутності звуків, на цей раз у людей, повністю позбавлених слуху. Заснований нейрології зі Стенфорда, доктором Девідом Іглманом.

Головна ідея продукту в тому, щоб навчитися «чути» найбільшим органом людини – шкірою. Команда Neosensory в 2013 році розробила жилет, оснащений безліччю датчиків, які вловлювали звуки і транслювали їх в певні вібрації.

Коли люди, позбавлені слуху, надягали цей жилет і «слухали» з його допомогою співрозмовника, вони вловлювали різні вібрації, які виходять від їх голосу, і з часом навчилися їх розрізняти. Вони змогли розуміти, що їм говорять, не дивлячись у бік розмовника.

У 2015 році в проект проінвестував венчурний фонд True Ventures, а Доктор Іглман розповів про нього на TED Talks . Нинішній продукт компанії – браслет з нейронними датчиками – створений для тієї ж функції. У 2019 компанія підняла раунд в $ 10 млн, тим самим сумарні інвестиції в неї склали $ 16 млн.

aThing – «лего для електроніки», стартап з Лос-Анджелеса для швидкого і недорогого виготовлення і прототипування hardware.

Стартап обіцяє змінити процес розробки і виробництва електроніки, скоротивши час виробництва з місяців до хвилин і зменшивши вартість виготовлення прототипів.

Camect – «розумний» і приватний хаб для камер спостереження, який може працювати з будь-якою камерою.

Camect може працювати з усіма основними виробниками камер домашнього спостереження, забезпечуючи безперервний локальний запис AI-виявлення локальних об’єктів на камерах безпеки, плюс хороший інтерфейс і легкий віддалений доступ.

Основні переваги пристрою – використання AI для виявлення об’єктів, безперервний запис і безпечний віддалений доступ для домашніх камер безпеки, без відправки відео в хмару.

Teracube – перший в світі телефон на базі Android з 4-річною гарантією, яка покриває будь-яку поломку, роботу майстра, доставку нового телефону, заміну батареї і так далі.

Emys – доброзичливий робот на базі Linux / Android для навчання дітей від 3 до 9 років іноземним мовам.

Робот оснащений сенсорами по всьому тілу, камерою, яка встановлена ​​на носі, і спікерам, завдяки чому Emys визначає, коли перед ним хтось стоїть, може стежити за рухами людини, реагувати на них, «відчувати» дотики.

AI-алгоритми робота зберігають і поповнюють словниковий запас слів і словосполучень для вивчення, різні ігри для запам’ятовування нових слів. Робот хвалить дитину за гарну роботу, дає щоденні нагороди, може читати йому казки.

Photonic Crystal – стартап з Санта Клари, Каліфорнія, пропонує перетворити кожен екран, кожне скло в дисплей, включаючи переднє скло автомобіля.

Компанія розробила фотонну проекційну плівку NanoAR, яка вибірково відображає світло від будь-якого проектора, одночасно пропускаючи звичайне світло через себе. Таким чином ця плівка дозволяє проектувати зображення на повністю прозору поверхню.

Розробка запатентована і вже використовується в аеропорту Шанхаю, в музеях і торгових центрах. Розробники говорять як про прикладному використанні технології (рекламні плакати, робочі дисплеї), так і про більш футуристичному, наприклад, проектування трафіку і іншої інформаціі на переднє скло автомобіля.

Trova – стартап з виготовлення стильного технологічного сейфа для особистих речей, який контролюється з телефону. Планувався для зберігання марихуани, але CES заборонив використовувати будь-які згадки наркотиків в описі продукту під час конференції.

Тому їх замінили на таблетки, але в проморолику залишили невеликі підказки про те, для яких ще «дорослих» продуктів його можна використовувати. Ролик викликав фурор на заході і викликав гучні оплески.

Brilliant Soul – компанія з виготовлення «розумної» підошви для відстеження особливостей ходьби і її коригування. Натиск роблять на спортсменів, яким така підошва допоможе покращувати результати рухів.

Розумна підошва, оснащена сенсорними датчиками, зчитує такі дані, як: баланс при ходьбі, сила тиску, кут руху, посилення і розслаблення кроку.

Далі програма аналізує отримані дані і на їх підставі дає рекомендації, може ставити діагноз і давати поради щодо поліпшення рухів і, як наслідок, результатів. Компанія закрила раунд інвестицій від angel investors.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.