Асистент PlayStation з ШІ допоможе в проходженні гри і продасть перевагу, якщо застрягли

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ігрові компанії продовжують шукати нові способи підштовхнути геймерів до додаткових витрат. Activision вже придумала власну хитру систему, а тепер в перегони озброєння вступає і Sony.

PushSquare помітили новий патент компанії, в якому йдеться про голосового помічника, покликаному допомагати геймерам з проходженням складних рівнів. Програма буде збирати інформацію з Інтернету, включаючи гайди, дивитися геймплей інших гравців і обчислювати оптимальний спосіб для досягнення мети.

Гравцеві варто сказати ” PlayStation, як перемогти боса?”, і система видасть підказку. У прикладі, помічник каже, що 80% користувачів перемогли боса використовуючи ресурс «Ікс» і пропонує відразу ж купити його. В інших випадках ШІ підкаже використовувати певну зброю або речі для вдалого проходження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Джерело зазначає, що подібну систему додали в Gran Turismo Sport, де гравцеві пропонували купити машину швидше за стару добру готівку, якщо той провалював заїзд. У патенті ж описується подібний механізм, але вже з використанням ШІ, який буде збирати інформацію з мережі, аналізувати її і видавати гравцеві гайд.

Схоже, що компанія вирішила монетизувати проходження, як геймери пишуть для спільноти ще з часів третього покоління консолей. Поки не можна стверджувати, що система потрапить в PlayStation 5, але це вже другий патент компанії, в якому йдеться про помічника зі штучним інтелектом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.