Користувачам Windows 7 не дозволяють вимкнути комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Компанія Microsoft припинила підтримку операційної системи Windows 7 майже місяць тому. Тим не менш, користувачі продовжують стикатися з новими дивовижними проблемами.

Спочатку фінальне оновлення Windows 7, що вийшло в день закінчення підтримки 14 січня, принесло дуже неприємну проблему для користувачів, перетворивши шпалери на комп’ютері в чорний фон. Хоча Microsoft і виправила свою помилку, випустивши новий незапланований апдейт, проте осад залишився.

Тепер користувачі почали масово скаржитися на нову проблему з Windows 7. У соціальних мережах і форумах, включаючи Reddit, Twitter і офіційне співтовариство Microsoft, з’явилися десятки обговорень за останні кілька днів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблема полягає в наступному. При спробі перезавантажитися або вимкнути комп’ютер, система видає повідомлення про помилку You don’t have permission to shut down this computer (у вас немає прав на вимикання цього комп’ютера).

Сама Microsoft поки не з’ясувала причину проблеми. Однак у користувачів з’явилося кілька теорій. Найвірогіднішою причиною поки є некоректна робота User Account Control (управління обліковими записами) в групова політиці. Цей елемент “зламався” в останньому щомісячному оновленні Windows 7.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.