Вчені вперше реалізували квантову телепортацію між двома мікросхемами

В самому кінці 2019 року фізики з Брістольського університету та Технічного університету Данії опублікували статтю, що описує дуже важливе наукове досягнення.

Вченим вперше в історії вдалося реалізувати квантову телепортацію між двома комп’ютерними чіпами. Метод квантової телепортації вельми далекий від того, що ми звикли називати телепортацією, спираючись на науково-фантастичні твори і наукові гіпотези. В основі квантової телепортації лежить явище квантової заплутаності.

Якщо відійти від складних наукових термінів, то експеримент полягав у тому, що «інформація» передавалася між двома мікросхемами без будь-яких звичних каналів зв’язку — за допомогою тієї самої квантової телепортації. Звичайно, в даному випадку навіть поняття передачі інформації буде іншим, але зараз не про це.

На даний момент подібні експерименти поки цікаві більшою мірою саме фізикам. Але в майбутньому в теорії такі технології можуть лягти в основу нових форм комп’ютерних систем, здатних до миттєвої «передачі даних на будь-яких відстанях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.