Facebook працює над заміною Google Android

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як пише джерело, компанія Facebook займається розробкою власної операційної системи, а допомагають їй у цьому колишні співробітники Microsoft — зокрема Марк Луковський (Mark Lucovsky), що входив у свій час в число творців ОС Windows NT.

Нова ОС повинна прибрати залежність Facebook від розробки конкурентів — ОС Google Android. Вона у вигляді модифікованої версії застосовується в ряді апаратних рішень компанії — Oculus і Portal.

«Ми дійсно хочемо бути впевненими в тому, що рішення наступного покоління будуть [цілком] нашими, — прокоментував створення власної ОС Ендрю Босворт (Andrew Bosworth), керівник відділу апаратного забезпечення Facebook. — Ми не вважаємо, що можемо довіряти ринку або нашим конкурентам, тому ми зробимо це самі».

Крім пристроїв Oculus і Portal, Facebook також працює над окулярами доповненої реальності під кодовою назвою Orion — вони повинні надійти у продаж на початку 2023 року. У тому ж році, до слова, очікується випуск аналогічного пристрою Apple. Так що Orion може стати першим апаратним рішенням Facebook під управлінням власної ж ОС.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.