Amazon, Apple, Google та інші компанії об’єднуються для створення єдиного стандарту розумного будинку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Технології розумного будинку розвиваються не перший рік, але розвиток ринку стримується відсутністю єдиного стандарту. Споживачам доводиться з’ясовувати, чи зможуть окремі компоненти і побутові прилади працювати погоджено, формуючи цільну екосистему. У свою чергу, виробники, що бажають забезпечити широку сумісність, змушені витрачати більше ресурсів на розробку і тестування, ніж це було б необхідно при наявності загального стандарту.

Компанія Google повідомила, що приєднується до Amazon, Apple і інших компаній, щоб створити Connected Home over IP, нову незалежну робочу групу, керовану альянсом Zigbee (окремо від існуючого протоколу Zigbee 3.0 / Pro). Мета учасників робочої групи — об’єднати перевірені на ринку технології для розробки нового відкритого стандарту підключення для розумного будинку на основі протоколу IP. Протокол дозволить забезпечити наскрізний, приватний і безпечний зв’язок між інтелектуальними пристроями, мобільними додатками і хмарними сервісами.

Розробники, і споживачі отримають вигоду від нового універсального стандарту розумного будинку. Першим це спростить розробку і дозволить знизити витрати, а другим — полегшить вибір і використання компонентів розумного будинку.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.