Intel не втрачає надії освоїти випуск 10-нанометрових процесорів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

На недавній конференції в UBS компанія Intel поклала край чуткам, що вона збирається пропустити норми 10 нм і перейти відразу до 7 нм.

Виробник запевнив, що дотримується раніше наміченого плану випуску платформи Whitley, починаючи з виробництва Cooper Lake в першому півріччі 2020 року, за яким послідує виробництво Ice Lake у другому півріччі 2020 року. У 2021 році Intel планує почати поставки процесорів Sapphire Rapids.

Освоєння норм 10 нм залишається прокляттям Intel вже більше двох років. Техпроцес, на якому компанія втратила лідерство в галузі, все ще знаходиться в розробці, так що фактичні поставки продукції налагодити не вдається. Залишається сподіватися, що позначені терміни будуть витримані.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У відповідь на питання аналітика UBS, чому б компанії не пропустити етап 10 нм і перейти відразу до 7 нм, представник Intel відповів, що зараз вже досягнута точка, де «фундаментальні технологічні проблеми вирішені» і компанія «нарощує обсяги виробництва». Крім того, виробник планує вдосконалювати техпроцес і представити його поліпшену версію. Як стверджується, у компанії є «дуже надійна технологічна платформа 10 нм», яку вона хоче максимально використовувати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.