Новий Google Assistant розуміє вас і без «Ок Google»

Компанія Google почала поширювати нову версію персонального помічника Google Assistant для своїх флагманських смартфонів Google Pixel 4 і Pixel 4 XL.

Першими країнами, жителі яких отримають оновлений Google Assistant, стали Канада, Австралія, Великобританія, Сінгапур та Ірландія. Поки що нова версія Google Assistant доступна англійською мовою тільки в цьому регіоні і тільки на цих смартфонах. Але найближчим часом перелік країн і підтримуваних пристроїв буде розширено.

Джерело стверджує, що оновлення почне поширюватися в нових регіонах протягом наступних кількох днів. Говорячи про зміни, варто відзначити, що голосова транскрипція тепер відбувається помітно швидше. Крім того, тепер ви можете спілкуватися з Google Assistant, не кажучи «ОК, Google».

На цьому моменті хотілося б зупинитися по-детальніше, так як Google протягом останніх місяців активно тестує цю функцію на різних смартфонах. У зв’язку з чим голосовий помічник запускається в несподівані моменти, пропонуючи результати пошуку з питань, які ви і не думали йому задавати.

Очевидно, Google Assistant став слухати користувачів практично постійно. Звідси і реклама речей, які згадуються в розмовах, і так далі. Інше питання — наскільки комфортним для користувачів є подібне втручання в його особисте життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.