Камери в смартфонах стануть ще краще. Sony представила технологію 2×2 On-Chip Lens

Компанія Sony представила нову технологію, яка знайде застосування в датчиках зображення для смартфонів. Якщо вірити чуткам, прийдешній Oppo Find X2, який вийде вже в наступному кварталі, одним з перших отримає камеру з таким датчиком. При цьому варто відзначити, що самих датчиків з новою технологією Sony поки не уявляла.

Отже, технологія називається 2×2 On-Chip Lens (OCL). Sony стверджує, що вона підвищує швидкість фокусування, забезпечує високу роздільну здатність, високу чутливість та широкий динамічний діапазон. Суть технології досить проста і добре показана на зображенні нижче.

В сучасних датчиках кожен піксель отримує свою конденсаторну лизну (лінза-на-чіпі), а в новій технології, як можна бачити, чотири однакових сусідніх пікселів отримують загальну лінзу. Судячи з усього, технологія розрахована на застосування тільки в датчиках Quad Bayer.

В сучасних датчиках для визначення різниці фаз використовуються лише певні виділені пікселі без функціональних можливостей формування зображення, і число таких пікселів невелика. У разі технології 2×2 On-Chip Lens (OCL), всі пікселі можуть використовуватися для даних цілей, що підвищує швидкість і точність фокусування, а також дозволяє сфокусуватися на невеликих об’єктах.

Сама Sony поки нічого не говорить про терміни впровадження даної технології в свої датчики зображення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я