Apple підготувала подарунок до Нового року за 6 тисяч доларів

Компанія Apple сповістила в електронних листах потенційних покупців про плани по випуску висококласного комп’ютера Mac Pro, представленого ще в червні, а також монітора йому в пару — Apple Pro Display XDR.

У листі йдеться, що найпотужніший Mac стане доступний для замовлення 10 грудня. У листопаді Apple підтвердила, що давно очікувана професіоналами новинка з’явиться в грудні, але не уточнила тоді дату.

Mac Pro отримав абсолютно новий дизайн, що викликав цілу хвилю суперечок і насмішок завдяки своїй схожості з теркою. При цьому комп’ютер став модульним.

Ціна на Mac Pro стартує від 6 тисяч доларів і залежить від точної конфігурації. Можна встановити процесор Xeon рівня робочих станцій з кількістю ядер до 28 і високопродуктивну систему пам’яті об’ємом до 1,5 ТБ. Крім того, у нього вісім слотів розширення PCIe і графічна архітектура, що підтримує можливість установки потужних відеокарт.

Монітор Pro Display XDR оснащується дисплеєм Retina 6K з діагоналлю 32 дюйми, широким колірним охопленням P3, 10‑бітної колірною палітрою, яскравістю в піковому режимі 1600 кд/м2, контрастність 1 000 000:1. Ціна на нього стартує від 5 тисяч доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.