Дактилоскоп Qualcomm 3D Sonic Max може не тільки сканувати відбитки пальців

На цьому тижні компанія Qualcomm представила підекранний ультразвуковий дактилоскопічний датчик 3D Sonic Max, який став найбільшим у світі сканером відбитків пальців для смартфонів.

До його головних особливостей потрібно віднести величезну площу розпізнавання, яка була збільшена в 17 разів в порівнянні з моделлю минулого покоління. Крім того, 3D Sonic Max може розпізнавати два відбитки пальців одночасно, при цьому робити це швидше, ніж датчики минулого покоління, які розпізнають тільки один відбиток.

Віце-президент Qualcomm після анонсу дав невелике інтерв’ю, в якому він заявив, що всі інші дактилоскопічні датчики (3D Sonic Max) не такі безпечні, як нове рішення компанії. Він також навів ще парочку фактів про новинку.

Більшість сканерів відбитків пальців виконують двомірне сканування, це дозволяє досить легко обдурити сенсор. Крім того, що Sonic 3D Max виконує тривимірне сканування, Qualcomm стверджує, що новий датчик ще може контролювати частоту серцевих скорочень. Це унеможливлює використання навіть точної тривимірної копії пальця з ідеально відтвореним відбитком для обходу системи безпеки.

Варто відзначити, що цей опис здається досить вражаючим, проте в тому ж Samsung Galaxy S10 використаний перший 3D-датчик Qualcomm, який, як виявилося, досить легко обдурити. Так що варто дочекатися результатів тестів перших смартфонів з 3D Sonic Max і тільки потім робити висновки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я