Google планує перевести Android на чистий Linux

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Операційна система Android використовує особливу версію ядра Linux, яка зазнала деяких змін з боку виробників заліза для смартфонів. Але зовсім скоро ситуація змінитися: за заявою компанії Google, вони збираються мінімізувати різницю між Linux і Android, зробивши таким чином популярну ОС ще більш універсальною.

Так, на конференції Linux Plumbers розробники Google заявили, що компанія зацікавлена в наближенні Android до ядра Linux. Таке рішення дозволить вирішити багато технічних проблем, відмовившись від тисяч програмних змін в кожній новій прошивці. Також компанія зможе відмовитися від підтримки фіксованих версій ядра Linux протягом шести років, як це є зараз. Перехід на ядро ARM Linux, за словами програмістів, стане вигідним і для звичайного користувача, так як добре позначиться на продуктивності і автономності пристроїв. Зараз розробники Google працюють над об’єднанням максимального числа модифікацій Android в основне ядро Linux. Станом на лютий минулого року ядро Android мало близько 32 000 доповнень і 1,5 тисячі віддалених фрагментів порівняно з оригінальним Linux 4.14.0.

В ході конференції показали смартфон Xiaomi Pocophone, що працює під управлінням Android 10, яка побудована на базі основного ядра Linux. Ідея Google полягає у створенні універсального інтерфейсу, який дозволяв би активувати апаратні елементи девайса у вигляді модулів з установкою необхідних драйверів. При цьому вносити зміни власне в ядро ОС не буде потрібно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Терміни реалізації даного проекту по переходу на «десктопное» ядро операційної системи компанія поки не назвала.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.