Найрозумніші голосові помічники

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вітаннячко, друзі! На дворі 29-те жовтня та пасмурне небо, а у нас на сайті завжди гарний настрій. Сьогодні ми поговоримо про топ-7 голосових помічників. Цікаво? Читай далі!

Минулого тижня Perficient Digital провів своє дослідження і задав майже 5000 запитань Alexa, Alexa в Echo Show, Cortana, Google Assistant в Google Home, Google Assistant в Google Home Hub, Google Assistant в смартфонах і Siri. Оцінка експертів різнилася від того, чи була відповідь правильною, якщо помічник не розумів питання, і якщо відповідь була неправильною.

 

Асистент Google на смартфоні відповів «майже повністю правильно» практично на 90% питань. Perficient пояснює, що якби він запитав одного з віртуальних помічників «Скільки років Аврааму Лінкольну?» і йому показали тільки дату його народження – це не було б повністю правильною відповіддю. Google Assistant на розумному динаміку Google Home надав 85% правильних відповідей, а Assistant на Home Hub посів третє місце з 82% вірних ансверів. Помічник Siri мав 70%, а Alexa – 67%. Оцінка Cortana, трохи краща, ніж 50%. Звідси випливає висновок, вона трохи тупа, тож краще позалипати на ютюбі або загуглити ваше запитання, ніж прислухатися порад Кортани)

Вже третій рік поспіль, компанія Perficient проводить аналогічний тест, і, дивлячись на результати останніх трьох років, у вас може скластися враження, що голосові помічники стали тупішими. Помічники, які брали участь у всіх трьох дослідженнях, щороку знижували свій бал. Що не змінилося за три роки, так це те, що Google Assistant для смартфонів незмінно перемагає інших суперників. А зараз, пропонуємо вам глянути на відсоток неправильних відповідей :

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Під час останнього тестування голосових помічників, у Siri був найбільший відсоток неправильних відповідей, що майже в 3 рази перевищують кількість неправильних відповідей від версії Google Assistant для смартфонів. Якщо вам цікаво, який з особистих помічників має найкраще почуття гумору, тест показує, що це Siri та Alexa. Наприклад, коли Siri запитали: «Де Волдо?», то почули: «Він добре захований. Я його не бачу». Найсерйознішим з помічників була Cortana. А ось гумор гуглика :

Незважаючи на цю статистику, на мою думку, Сірі найрозумніша. Хіба не так? Напишіть вашу думку в коментарях.

Сподобався такий тип статті? Біжи в коментарі та розкажи!
Дякуємо за перегляд! Заходь на ItechUA за гарним настроєм частіше.
УДАЧІ !

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.